fbpx

Guest post Larisa Pop: Merg cu familia la Elementum. Ce voi avea în bagaj?

  • 22/05/2019
  • admin
  • Comment: 0

Merg cu familia la Elementum. Ce voi avea în bagaj?

Este clar, Elementum e festivalul verii în zona Transilvaniei. Sunt planificate atâtea activități, încât sper din tot sufletul să apucăm să le încercăm pe toate, căci zău că e păcat să ratăm ceva.

Și pentru că voi avea alături de mine un soț muuuult mai curajos decât mine, un băiat de 7 ani și o fetiță de 4, e lesne de ghicit că gusturile și dorințele sunt multe și diferite. Așa că mi-am făcut planul de pe acum cu privire la minimul necesar de avut în bagaj.

Nu am pus pe listă sandviciuri și apă, căci din astea vor fi din plin acolo. În cadrul festivalului, o zonă va fi special amenajată cu food trucks și restaurant, baruri și cofee point. Vor avea loc și ateliere gastronomice, ce vor include și ateliere de gătit, dar și jocuri pe teme culinare. Deci va fi mâncare și băutură din belșug.

Acest lucru, plus faptul că vom merge cu mașina până la Luncani (acolo unde e festivalul), m-au făcut ca primul lucru pe care îl pun pe lista mea De-avut-la-noi să fie ceva pentru stomac. Nu de alta, dar ar fi păcat să nu ne putem bucura de toate gusturile minunate pentru că au copiii rău de mașină sau că am mâncat prea mult la fața locului. Dintre toaaaate posibilitățile de acadele și bombonele și plăsturei și tablețele, am ales pentru stomac… uleiurile esențiale. Mai exact, 3 la număr – Ghimbir, Lămâie și Mentă Spearmint. Voi pune cam 5 picături din fiecare într-un inhalator personal și… gata, problema s-a rezolvat! Dacă vrei și tu această rețetă, o găsești pe www.earome.ro, cu numele de ”Alungă răul de mișcare”. Sau dă click aici: bit.ly/rău-de-mișcare-greață.

Fiind un festival în aer liber, o altă posibilă bătaie de cap sunt insectele. Țânțari, căpușe, muște și alte zburătoare (în afară de buburuze, ele sunt drăguțe) – nu le pot permite să ne strice zenul. Și ca să nu umplu copiii de chimicale sintetice, și să mirosim și frumos cu un drum, voi alege tot uleiurile esențiale. Apropo, știai că uleiul esențial de Geranium Bourbon are o putere repelentă contra căpușelor comparabilă cu a toxicului DEET? Așa că îl voi combina cu alte uleiuri esențiale cunoscute ca fiind repelente, atât pentru căpușe, cât și/sau pentru țânțari, furnici etc.: Lavandă, Patchouli, Busuioc. Fac un amestec pe care îl voi pune pe haine și încălțăminte, dar îl voi folosi și drept cremă de corp pentru adulți și copii. Poți vedea rețeta completă aici: bit.ly/impotriva-insectelor

Lume multă, aglomerație mare… Cu siguranță așa va fi la festival. Ca să nu îmi pierd copiii, sau – mai bine zis – în nefericitul caz că ne vom rătăci unii de alții, vreau să mă asigur că ne putem găsi repede. Așa că voi apela la  brățările acelea pe care se pot scrie numere de telefon. Organizatorii sunt oameni conștiincioși, deci vor oferi și ei astfel de produse în cadrul festivalului. Dar dacă vrei să vii cu brățara de acasă, ca să fie pe culoarea preferată a copilului tău, găsești brățări personalizabile pe safeid.ro sau pe bebepufulete.ro. 

Ce altceva mai e pe listă? Păi o cremă de plajă, pălării de soare… Haine lejere, care să ne permită să participăm la Aquaglide în parcul nautic gonflabil, la yoga, lasertag, sumo-arena și alte activități de fitness și distracție. Printre care ciclism, circuit Dtox challenge, mașini telecomandate și multe alte jocuri și concursuri. Pentru copii, vor fi o mulțime de ateliere de construit și înălțat zmeie, de pictat, modelat și – atracția cea mai mare pentru noi – LEGO GIGANT! Băiețelul meu e mare fan Lego, așa că va petrece timp bunicel pe acolo, sunt sigură.

Serile ne vor găsi la concertele și spectacolele pregătite de organizatori. DJ Project & Giulia, trupa Zănatec, Arpy de la Vocea României, Andra Gogan – sau să zic mai bine Doctorița Plușica/Sofia Întâi/Violetta? Mămicile și cei mici știu despre ce vorbesc. Toți vor fi prezenți la festival, alături de alți artiști ce promit multă veselie. Educativă :). Așa că ne punem la noi și niște hanorace, să nu ne ia frigul și să fim nevoiți să ne retragem înainte de terminarea spectacolelor.

Programul e, după cum se vede, plin, așa că adaug pe lista mea De-avut-la-noi multă voie bună. Îmi pun și memento pe telefon să ne culcăm mai repede în săptămâna cu pricina, adică 17-20 iunie, ca să fim odihniți și cu multă energie pentru festival.

Cred că e cam gata lista. Mai adaug poate doar pelerinele de ploaie. Verific prognoza meteo în ziua plecării spre Elementum, adică vineri, 21 iunie. Dar trag nădejde că și soarelui îi place voia bună, așa că va fi și el prezent între 21-23 iunie la Luncani, acolo unde are loc ELEMENTUM – primul festival din România gândit special pentru copiii de toate vârstele și părinții lor. Ne vedem acolo!

Larisa Pop

Acest articol face parte din concursul “Părinte festivalier”. Dacă vrei să câștigi o experiență completă pentru familia ta la ELEMENTUM, trimite-ne și tu un text. Detalii AICI