fbpx

Guest post Cătălina Covaliu: Mi-e dor să mă distrez, cu copil la purtător

  • 02/05/2019
  • admin
  • Comment: 0

Mi-e dor să mă distrez, cu copil la purtător

Trăind o viață de adult, am uitat să mă distrez, să râd cu poftă și să am suficiente momente de “dolce far niente”. De când a început povestea cu mămicia am trecut prin câteva stadii serioase în viața mea socială.

Primul stadiu a fost izolarea. Au fost vreo 10 luni în care, zi de zi, schimbam rutina după nevoile fie-mii și eram toată ochi, urechi, sâni și picioare și brațe numai la ea, numai pentru ea. Nu am văzut decât târziu că nici nu mai știam ce mă încarcă, ce îmi face bine.

Când ea a devenit mai autonomă, a început și pregătirea de grădiniță, iar eu am intrat în alt stadiu: o nouă libertate. Mi-am luat treptat spațiu pentru mine, pentru citit, mult citit, pentru scris și lucrat. N-a durat mult, că a apărut al doilea copil.

Așa că imediat după ce am născut a doua oară, m-am regrupat și am trecut la al treilea stadiu – acela de a decide să fiu pe lângă mamă și adult fericit. Să mă încărc din vacanțe, evenimente sociale ne-părințești, lecturi beletristice fără subiecte de parenting.

Am trecut prin vina despărțirii de copii – “ce mamă oi fi eu de mă bucur să plec de lângă ei ca să mă distrez” – și am început să caut și evenimente pentru toată familia, de la teatru la activități în aer liber. Dificil de găsit ceva care să le împace pe toate – cum adică să te conectezi cu copilul distrându-te și tu? Nu există. Până am găsit un fel de eveniment magic: Elementum.
Nu mi-a venit să cred că cineva a găsit ideea asta genială de a organiza un festival de familie. Adică pentru toată lumea! Nouă ne plac festivalurile, însă majoritatea nu sunt prietene cu copiii, mai ales cu cei de vârste mici, ca ai noștri.

Pff, abia aștept să experimetez vulnerabilitatea și adrenalina unei noi experiențe alături de Emma. Dar și mai fain e că putem face asta cu toți prietenii și copiii lor.

Cred că celor mici le lipsește să vadă cum se distrează adulții unii cu alții. Cum socializăm, cum ne comportăm în situații noi, în relaxare, în abandonarea pe ritmul unei muzici sau în zborul cu parapanta. Și totul în siguranță pentru copii și adulți.

Acum nu trebuie să chemăm bunicii să stea cu copiii ca noi să mergem să ne distrăm separat, ca adulții, ci putem lua și bunici și prieteni și copii și copiii prietenilor cu noi. Să îi introducem pe copii în lumea noastră, și noi să intrăm în lumea lor.

Din 21 iunie, pe iarbă, pe apă sau… în cer?

Catalina

Acest articol face parte din concursul “Părinte festivalier”. Dacă vrei să câștigi o experiență completă pentru familia ta la ELEMENTUM, trimite-ne și tu un text. Detalii AICI