fbpx

Guest post Andreea David: Să ai copii înseamnă sacrificiu personal și privare de libertate?

  • 16/05/2019
  • admin
  • Comment: 0

Să ai copii înseamnă sacrificiu personal și privare de libertate?

De când mă știu am fost un om al evenimentelor. Mă durea sufletul să lipsesc, tocmai eu, de la o zi de naștere sau vizită, petrecere sau concert. Țin minte cu drag fest-urile de la Sala Sporturilor (atunci era numai una și bună), unde eu credeam că formații gen Iris sau Vama Veche vin pro-bono să mă încânte, special pe mine. Mi-am căutat fericirea în festivalurile acelea și de multe ori am și găsit-o!

De când mă știu cu copii, nu pot spune că m-am schimbat, dar pe lângă evenimentele pentru adulți, am încercat să găsesc ceva de făcut și pentru copii. Și pentru că e bine știut că: atunci când mama e fericită, toți sunt… nu am uitat nici de mine. Încerc să îmi satisfac și personal micile bucurii, numai ale mele: teatru, concerte și nelipsita juma’ de oră de citit seara.

Am tot auzit și citit în ultimul timp următoarea idee: să ai copii înseamnă sacrificiu personal propriu și privare de libertate de orice fel. Eu nu cred asta! Am experimentat, alături de copii și familie, viața de la început, am învățat să retrăiesc și mai frumos și mai intens.

După ce am epuizat toate spectacolele de teatru de păpuși și fetița mea dintâi a mai crescut, am căutat mai mult. Un loc în care sa găsim acel ceva, care să ne satisfacă atât pe ea, care avea nevoie permanentă de cunoaștere și distracție, cât și pe mine, care aveam nevoie să mă bucur de bucuria ei și de odihnă activă, având în vedere burtica la purtător.

Așa am ajuns la Lut si Lemn Creative Camps! 

Lut și Lemn este un concept, un amlgam de sentimente pure și pozitive, o stare de bine, bucurie și frumos. Oriunde ar fii Lut și Lemn: în parc, pe strada Câmpului sau în camping, trebuie să te aștepți la un tot unitar și nu la un loc statornic.

Eu am colindat, plină de entuziasm prin experiența Lut și Lemn. Fie ca a fost vorba de ziua de naștere a fiicei mele, o activitate de vara în aer liber (atelier pentru copii) sau de iarna (indoor) sau chiar o ieșire cu cortul peste week-end la munte, conceptul a dăruit la maxim. Oamenii, cum îi denumesc eu cu drag, au făcut totul posibil! Au captivat copiii și părinții cu activități extra creative și frumoase, au îndestulat burțile flămânde de atâta efort plăcut și s-au asigurat mereu, dar fără excepție, că musafirii au o experiență cât se poate de perfectă.  

De un singur lucru sunt convinsă: orice experiență alături de Lut și Lemn va lăsa un zâmbet larg și o amintire cât se poate de plăcută!

Între timp, copilele mele au crescut suficient de mult pentru a experimenta festivalul la un alt nivel. Pentru că nouă ne place cel mai mult în patru, ne-am planificat vacanța la mare, în așa fel încât, să nu cumva să ratăm Elementum, despre care am auzit multe și plăcute. Visez deja pe cea mică jucându-se la ateliere și ascultând cu drag spectacolele teatrului de păpuși, pe cea mare încercând senzații tari pe apă și nu în ultimul rând pe noi doi, fredonând un folk ținându-ne de mână, ca pe vremuri…

Cred că Elementum este pentru toți, pentru că acești oameni se străduie să fie de toate! Asta cred eu și sper…

 

Acest articol face parte din concursul “Părinte festivalier”. Dacă vrei să câștigi o experiență completă pentru familia ta la ELEMENTUM, trimite-ne și tu un text. Detalii AICI