Uncategorized

Guest post Cristina Tătar: Elementum, venim!!! Ești pregătit?

Gata! Nu mai vrem să stăm în casă!

Gata! Vrem la aer curat, vrem să alergam în picioarele goale prin iarbă, să radem, să ne bucurăm de noi și de tot ce e în jur.

Suntem trei la număr, doi mari și unul mic, dar gândim în aceeași direcție. Ce ne diferențiază? Păi cum să va spun? Eu sunt mama aceea cloșcă, mama care are grijă mereu că puiul să fie bine, tată e un aventurier fără opreliști, iar cel mic e un fel de kamikaze: se aruncă cu capul înainte indiferent de situație. Cumva ne potrivim și ne completăm perfect.

Bun, acestea fiind ingredientele familiei noastre, ne trebuie un loc mișto rău de tot în care să petrecem câteva zile de vis. Câteva zile pline de bucurie, de zâmbete, de activități, de distracție, muzică și oameni faini.

Păi e simplu: mergem la festival!

Noi ăștia mari suntem “disperați” după astfel de evenimente mai ales dacă sunt organizate în locuri mișto. Pe vremea când eram doar noi unul nu ratăm. Prindeam răsărit după răsărit, dormeam iepurește doar-doar să nu pierdem vreun moment memorabil cu gașcă. Nu conta unde ne cazăm, nu conta cum mergem, nu conta cum e vremea, important era să ajungem.

Ei bine, acum, de când suntem părinți cu acte în regulă situația s-a mai schimbat. Trebuie să ne ținem încă de un program. Dar ce să vezi? Se face el mare și să ne mai țînă pe noi bretelele să ținem pasul.

De unde știm că o să îi placă? Păi dacă semeni maci sigur nu ies narcise, nu? Dar că să fim siguri, siguri, vrem să îl inițiem de mic în tainele festivalurilor și din fericire, de anul acesta există Elementum. Câtă bucurie!

Îi place muzică la nebunie, îi place agitația, îi place să fie înconjurat de oameni mari și mici deopotrivă. N-are nicio treaba atâta timp cât vibeul e bun!

I-am și spus că mergem. I-am arătat și niște poze. Mare greșeală…

-Mami, când pecam? Mami când pecam la festival? Haide, se face iunie acum?

Aud asta de 3 ori pe zi și de încă două ori seară. Batem din picioare, la propriu să ajungem.

Elementum are toate ingredientele: un loc de vis (la Luncani), pajiște cât vezi cu ochii, activități cu duiumul și tare îmi e că o să alerg că o nebună pe la fiecare în parte că prințul familiei e curios și dornic să încerce orice. Muzică va fi că la ea acasă, mâncare bună, bună și 3 zile pline de distracție! Ce îți poți dori mai mult? Sincer acum… Eu una, sunt super nerăbdătoare să-l văd explorând, să-l văd descoperind, să-l văd că se bucură de tot ce e în jurul lui și știindu-l în siguranță, poate doar privindu-l voi avea timp să îmi trag sufletul măcar 5 minute. Așa, să mai încarc niște baterii care îmi mai dau semnale slabe.

Dacă va gândiți că va fi greu pentru cel mic, va rog eu de pe acum să va ștergeți orice gând de acest fel din minte. E un festival dedicate familiei, așa că toată atenția va fi asupra celor mici. Dacă ei sunt bine, noi, cei mari vom fi și mai bine.

Abia aștept să ne întâlnim, abia aștept să ne bucurăm de frumos și ce bine ar fi să oprim timpul în loc cât vrem noi de mult. Ce poate fi mai fain să petreci timp cu familia? Și mai ales… în ritmul ei! 

Acest articol face parte din concursul “Părinte festivalier”. Dacă vrei să câștigi o experiență completă pentru familia ta la ELEMENTUM, trimite-ne și tu un text. Detalii AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *